Tuesday, April 30, 2013

Scurt si la obiect despre PayPal

De ce PayPal?

Paypal este probabil cel mai folosit, sigur și rapid sistem de transfer și plată online la ora actuală. Este foarte simplu de utilizat, fiind acceptat în 190 de țări – printre care și România – și disponibil în 23 de monede.

Prezintă o serie de avantaje care-l recomandă drept serviciul ideal pentru tranzacții online. Nu te costă nimic să creezi și să întreții un cont PayPal.

Toate plățile prin PayPal sunt gratuite – plătește comision cel care primește banii, posesorul unui magazin online, spre exemplu. Încasările sunt comisionate, însă taxele percepute de ei sunt mai convenabile, comparativ cu alți asemenea operatori. De asemenea, există un comision pentru retragerea banilor din contul PayPal pe propriul card bancar, însă este unul la fel de avantajos. Poți vedea pe site-ul lor comisioanele asociate tranzacțiilor.
PayPal are standarde înalte de siguranță a utilizatorului, nu dezvăluie nicio informație legată de cardul tău. Pentru a face o plată trebuie doar să te loghezi cu o adresă de email și o parolă.

În plus, vei avea întotdeauna la dispoziție un istoric cât se poate de clar al tranzacțiilor online.

Cum îți creezi un cont PayPal

Crearea unui cont este gratuită și durează câteva minute. Ai nevoie de o adresă de email, de un card valabil de credit ori debit Visa, Visa Electron sau Mastercard și de minim 1,5 euro în cont. Dacă nu te descurci suficient de bine în limba engleză (sau o altă limbă străină), roagă pe cineva să te ajute cu traducerea instrucțiunilor de completare a formularului.

1. Accesează PayPal la adresa (clik pe link)www.paypal.com/ro și alege Sign Up.
2. Va trebui să introduci țara de reședință și limba (implicit România și English).
3. Trebuie să alegi un tip de cont Paypal. Ai trei variante: a) Personal b) Premier c) Bussines. Pentru cei care vor să facă doar plăți online, este recomandat un cont Personal.
4. Dă click pe Get Started și completeză câmpurile cu informațiile cerute. Agree & Create Account.
5. Introdu datele cardului pe care vrei să-l folosești (seria – numărul de pe fața cardului – din 16 cifre, data de expirare, CSC – ultimele 3 cifre de pe spatele cardului) &  Continue.
6. Intră în cont, click pe Go to My Account. În caseta Notifications din partea dreaptă a paginii vor apărea linkurile de confirmare a adresei de email și a cardului.
7. Confirm Email Address - pe adresa cu care te-ai înregistrat vei primi un email de la Paypal. Click pe Activate.
8. Link and confirm my debit or credit card - PayPal va retrage 1,5 euro din cont, pentru a confirma că tu ești posesorul cardului. Suma îți va fi returnată după verificare. Așteaptă 2-3 zile, iar apoi cere un extras de cont de la bancă, sau – dacă beneficiezi de internet banking, verifică-ți contul online. În lista de operațiuni vei găsi un cod format din 4 cifre, însoțit de PP (spre exemplu, PP4321). Codul trebuie introdus în contul tău PayPal pentru ca verificarea să fie completă.

Asta e tot. Acum poți primi bani sau face plăți online rapid și-n deplină siguranță