Tuesday, November 12, 2013

Pitipoanca manelista

"Dusmanii-mi poarta pica/ Dar n-au valoarea mea/ Si toata viata lor/ Nu calca-n urma mea"... Asa trebuie sa fredoneze si acum "frumusika", adica pitzi din imaginea alaturata.
Păi vă daţi seama, voi, bieţi muritori, că fată a devenit "cea mai unică" după ce a reuşit să-şi facă poză cu Dumnezeul manelelor, recte Adrian Minune, fost Copilul? Pitzi s-a integrat perfect în decor: este îmbrăcată asortat cu husele şi draperiile din sală şi-l întrece în înălţime cu un cap pe Adiţă. Pînă şi şerveţelul strîns cu delicateţe între degeţelele purtătoare de ghiuluri ne arată că "cea mai perfectă fată" s-a simţit bine la petrecere.
A mîncat şi a băut, dar nu prea a dansat, căci burtica nu i s-a subţiat. Poate că dacă făcea puţină mişcare se mai înviora şi nu ne mai pleznea peste ochi cu un zîmbet de Giocondă îngreţoşată. Şi cînd te gîndeşti cît de puţin i-a lipsit acestei fotografii să intre în albumul nostru de suflet! Dar nu am putut trece peste un detaliu care ne năuceşte retinele: imprimeul tip piele de şarpe de pe tricoul lui Minune. Pentru că fac un cupluatît de reuşit, îi declarăm pe cei doi "piţipoanca şi piţiponcul zilei"!